У The New York Times відмовились перемальовувати мапу з неукраїнським Кримом

О​дин із авторів статті заявив, що видання використовує таке оформлення для всіх карт зі спірними територіями.

Ілюстрація:iPress.ua

Незважаючи на критику МЗС України, The New York Times не буде змінювати карту, на якій окупований Росією Крим позначений як "спірна територія". Про це журналіст видання Іван Нечепуренко заявив російському РБК, передають Патріоти України.

"Такий самий спосіб оформлення мап використовується газетою для всіх спірних територій. Наприклад, для Голанських висот (оспорюються Ізраїлем і Сирією – прим.ред.) або для Кашміру (оспорюється Індією і Пакистаном – прим.ред.)", - зазначив він.

За словами Нечепуренка, видання не буде перемальовувати мапу.

Як повідомлялося раніше, The New York Times опублікувала статтю про будівництво Керченського мосту в Криму. У статті була опублікована мапа, на якій півострів вказується як "спірна територія" і при цьому зображений у кольорах Росії.

МЗС України повідомило про намір звернутися до New York Times з вимогою виправити помилку в своїй публікації. "Крим не є "спірною" територією. Це тимчасово окупована територія України. Окупант відомий - РФ. Звернемося до New York Times. Помилки повинні бути виправлені", - написала в Twitter речниця МЗС України Мар'яна Беца.

Автор статті Іван Нечепуренко повідомив, що він не має стосунку до опублікованої карти і з ним не узгоджували її публікацію. "Ми побачили цю карту так само, як і ви", — сказав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...