У центрі Києва палає старовинний будинок, пам'ятка архітектури (відео)

Досить часто підпал - це звичайна практика, щоб знести стару будівлю і звести на її місці новий хмарочос.

Пожежа у Подільському районі. Фото: соцмережі.

У Подільському районі Києва сталася масштабна пожежа в двоповерховому будинку на перетині вулиць Іллінської і Волоської. Новину передають Патріоти України.

Будівлю відселено, вона знаходилася в аварійному стані. Навпроти палаючого будинку знаходяться посольства Чорногорії та Сербії. Будівля повністю охоплена полум'ям, чутні звуки падаючих перекриттів і вікон, що випадають. В гасінні пожежі беруть участь кілька розрахунків рятувальників. Рух на перехресті обмежено.

Довідка ПУ: Особняк 1874-1875 років знаходиться за адресою вул. Волоській/Іллінській, 5/14. Статус: пам’ятка архітектури та містобудування місцевого значення.

Є інформація, що унікальна садиба свідомо доводилася до руйнування власниками ТОВ "Подол Бізнес" та ЗАТ "Українські сателітарні системи". Зробити це зовсім не важко, оскільки землекористувачем є ТОВ "Подол Бізнес". А от охоронні договори, які не виконуються, укладено з ЗАТ "Українські сателітарні системи" у 2006 та 2008 році.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...