"Убитий у Харкові бізнесмен Дімент - був "мозком" Кернеса", - джерело

Без Дімента Кернес не приймав жодного важливого рішення.

Геннадій Кернес і Юрій Дімент. Фото:argumentua.com

Харківського бізнесмена Юрія Дімента застрелили з автомата, який був знайдений в іншій частині кладовища. Чоловіка розстріляли біля могили його матері, куди він ходив щодня. Загиблий Юрій Дімент був найближчим другом Геннадія Кернеса. Про нього пише сайт 057.ua, зазначають Патріоти України.

Як вдалося з'ясувати, Дімент був "мозком" Кернеса. Джерело, яке свого часу перетиналося з загиблим бізнесменом розповіло: "без Дімента Кернес не приймав жодного важливого рішення".

"Я перетинався з ним в 90-х. Тоді він підказував Кернесу, де "відтмутити" грошей і був частиною його мозку", - сказало джерело.

Про те, що бізнесмен "засвітився" ще в 90-х підтверджує й інше джерело. Один з екс-працівників правоохоронної системи, розповідає:

"Чутки ходили, що вся наркоторгівля для друзів йшла через нього. Він дуже, дуже багатий. У нього бізнес в Росії і за кордоном. Був серйозним авторитетом", - говорить джерело.

Офіційної інформації про загиблого практично немає. Відомо, що народився Дімент Юрій Борисович 26 грудня 1964 року. Мав єврейське коріння.

Як пише АТН, загиблий Юрій Дімент, за даними держреєстру, володів кількома приміщеннями в центрі Харкова. Зокрема, нежитлові приміщення за адресою Вірменська 1/ 3 були ним куплені на своє ім'я ще в 2003 році, за адресою - Сумська 82 і 120 - в 2007 році. Під останньою будівлею в 2010 рішенням сесії міськради земля, десять соток, була продана за 421 тисячу гривень. Також Дімент був співзасновником бутиків і ювелірних магазинів.

Дімент з Кернесом знайомий зі школи, вони разом проходили у кримінальній справі в 1992 році, однак після цього Дімент став вкрай обережний і пішов в тінь. При цьому правоохоронним органам було відомо про його зв'язки з кримінальним авторитетом "Іспанцем" - той загадковим чином загинув в жовтні 2010 року, врізавшись на окружній на своїй машині в дорожню техніку. А також з іншими кримінальними авторитетами, що стали такими в 90-і.

Окремі представники правоохоронних органів приписували Діменту роль "сірого кардинала" при Кернесі, людини, що має на нього сильний вплив.

За версією людей, які знали Дімента, його вбивство пов'язане з замахом на мера, яке відбулося в квітні 2014 року, і обидва злочини співвідносяться не з політикою, а кримінальними міжнародними розбірками, що беруть свій початок також в 90-х.

Інше видання посилаючись на своє джерело в правоохоронних органах також пише, що Дімент був серйозним авторитетом, але при цьому залишався в тіні. Завжди близько до Кернеса.

Нібито, крім старої дружби, Кернеса і Дімента пов'язували бізнес-інтереси. У статті "України кримінальної" від 2004 року говориться, що "Кернес має свої інтереси в гральному бізнесі спільно з такими представниками криміналітету, як вищезгаданий Журавльов (" Фікса "), Бодапростий В. П. (" Іспанець "), Дімент Ю. Б . ( "Дімент"), Гуртовой А. В. та ін. ". Також в мережі вдалося знайти рішення Харківської міськради про продаж Діменту земельних ділянок.

Після замаху на Кернеса Дімент з Добкіним організували серед місцевих бізнесменів збір коштів на операцію Кернеса в Ізраїлі. Грошей зібрали достатньо, адже вплив цієї трійки в Харкові великий.

Коли проти Кернеса відкрили кримінальні справи, Дімент зазвичай супроводжував мера на засідання Київського райсуду Полтави.

У Юрія Дімента залишилися дружина і доросла дочка.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...