Учені заявили про руйнівний вплив інтернету на імунну систему людини

Інтернет-залежність зумовлює вироблення у людському організмі гормонів, які здаті впливати на імунітет.

Ілюстрація: ЖЖВчені з університетів Суонсі і Мілана заявили, що надмірне використання інтернету пошкоджує імунну систему людини, роблячи її вразливою до застуд і грипу, повідомляють Патріоти України.

Так, дослідження, у якому взяли участь 500 осіб у віці від 18 до 101 року, показало, що члени групи, яка значно пристрастилася до використання мережі на 30 % частіше хворіють на застуду і грип, аніж ті, хто не страждає від інтернет-залежності. Учені пояснюють це тим, що відсутність мережі для людей, що звикли користуватися інтернетом постійно, створює стресову ситуацію, а це викликає порушення у роботі імунної системи.

За словами вчених, це зумовлює коливання рівня кортизолу, гормону, який впливає на імунну функцію. "Ми виявили, що вплив інтернету на здоров'я людей не залежить від цілого ряду інших факторів, таких як депресія, позбавлення сну і самотність, які пов'язані з високими рівнями використання інтернету, а також з поганим станом здоров'я", - заявив професор Філ Рід із університету Суонсі.

Окрім того, вчені виявили, що чоловіки і жінки в дослідженні використовували інтернет для різних цілей. Представниці прекрасної статі переважно сиділи на сайтах соціальних мереж і магазинів, представники сильної статі - віддавали пріоритет іграм та порнографії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...