Угорщина стане ще ближче: Гройсман домовився з Орбаном про будівництво автостради і не тільки

Міністри закордонних справ двох країн разом із керівниками прикордонних та митних служб також опрацюють запровадження спільного прикордонного контролю та покращення роботи існуючих КПП.

Володимир Гройсман та Віктор Орбан. Фото: "Фейсбук".

Прем'єр-міністри України та Угорщини Володимир Гройсман та Віктор Орбан домовилися про будівництво автостради до угорсько-українського кордону. Про це Гройсман повідомив на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Проміжні результати мого сьогоднішнього візиту до Будапешту доводять - співпраця України і Угорщини стрімко розвивається. Сьогодні ми з Віктором Обраном домовилися до 2020 року побудувати автостраду до угорсько-українського кордону", - написав він.

Окрім того, за словами Гройсмана, міністри закордонних справ двох країн разом із керівниками прикордонних та митних служб опрацюють запровадження спільного прикордонного контролю та покращення роботи існуючих КПП. Також український прем'єр повідомив про те, що обговорив з Орбаном можливості постачання скрапленого газу територією Угорщини до України, збільшення реверсних поставок і участь українських експертів у будівництві нових реакторів Пакшської АЕС.

Раніше повідомлялося, що "Укравтодор" планує побудувати нову дорогу, яка з'єднає трасу М-06 "Київ - Чоп" з угорської М-3 "Будапешт - Ніредьгаза". Наразі розглядається два варіанти можливого транспортного сполучення. Перший - реконструкція та розширення пропускного пункту "Лужанка", що вже існує, другий - будівництво нового КПП біля населеного пункту Дийда.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...