Україна може отримати летальну зброю зразу від чотирьох країн, - польський експерт

Заяви з боку Вашингтона у питанні надання летального зброї досить серйозні. "Конкретних дій" можна чекати і від союзників США.
Януш Онишкевич. Фото: PAP.

Україна може отримати військову допомогу у вигляді летального зброї не тільки від США, а й від інших країн. Про це заявив голова виконавчої ради Євроатлантичного товариства у Варшаві Януш Онишкевич в інтерв'ю Укрінформу, передають Патріоти України.

Він зазначив, що заяви з боку Вашингтона у питанні надання летального зброї досить серйозні. На його думку, "конкретних дій" слід чекати і від союзників США. "Найбільш ймовірно, що до США приєднаються Канада, Великобританія і Польща", - сказав Онишкевич.

Чиновник зазначив, що спочатку схвалював ідею зміцнення української армії допомогою надання їй летального зброї. Раніше сенат конгресу США схвалив проект федерального бюджету до 30 вересня 2017 року, що передбачає фінансову допомогу Україні, у тому надання військової підтримки. Відзначається, що Пентагон може витратити 150 мільйонів доларів на надання допомоги, включаючи (військову) підготовку, техніку, летальні озброєння оборонного призначення, допомога в логістиці", а також "допомогу розвід спільноти для військових і сил національної безпеки України".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...