Українські військові зазнали втрат: карта АТО за 5 грудня 2015 року

На Донецькому напрямку російські бойовики продовжують провокації.

Широкине. Фото: infoodessa.com.

У минулу добу на Луганському напрямку день пройшов спокійно – не зафіксовано жодної ворожої провокації. На Донецькому напрямку спостерігається напруження. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на інформаційно-аналітичний центр РНБО.

Бойовики двічі застосували бронетехніку та стрілецьку зброю поблизу Красногорівки. В районі Донецького аеропорту, зокрема селища Піски та Опитного, незаконні збройні формування стріляли зі 82-мм мінометів, порушуючи Мінські домовленності та умови відведення зброї калібром менше 100 мм. Біля Авдіївки та Пісок бойовики здійснювали неприцільні обстріли зі стрілецької зброї. Також бойовики застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети в районі Новгородського та двічі вистрілили по одній міні з 82-мм міномета, таким чином намагаючись спровокувати українських військовослужбовців на вогонь у відповідь.

Заборонені мирними угодами 82-мм міномети та бронетехніка також були зафіксовані поблизу Горлівки – бандити обстрілювали наші позиції неподалік Майорська та Зайцевого. Ще один провокативний обстріл з ворожої БМП було помічено біля селища Луганське. Бойовики також застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети. На відміну від задіяних мінометів та БМП – ці обстріли були неприцільні й носили провокативний характер.

На Маріупольському напрямку відбулося бойове зіткнення. Сили АТО успішно відбили напад. Також в районі села Широкине зафіксовано один прицільний обстріл зі стрілецької зброї. Як розповів сьогодні на брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, за минулу добу один військовослужбовець загинув, і троє отримали поранення.

За даними української розвідки, бойовики розташували танки, самохідні артилерійські установки калібром 100-мм та ракетні системи залпового вогню «Град» у районах Донецька, Комсомольского, Луганська, селищ Патріотичне, Стаханова і Старомихайлівки. Ця інформація вже передана спостерігачам з міжнародної місії ОБСЄ.

Також розвідка доповідає про ротацію кадрових офіцерів ЗС РФ, які здійснюють керівництво бойовиками. Зокрема, це – начальник штабу 5-ї окремої мотострілецької бригади підполковник Колосов та командир 2-го мотострілецького батальйону 11-го окремого мотострілецького полку підполковник Мамаєв.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...