Українську карту-вишиванку презентували на Дніпропетровщині (фото)

Перші стібки на карту-вишиванку нанесли скарбники Донеччини та Луганщини.

"Вишивана моя Україна". Фото: "Дніпроград"

5 грудня працівники управління Державної казначейської служби України в Кам'янському презентували карту-вишиванку. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Кам'янської міської ради.

Цей оберіг було створено в рамках Всеукраїнської акції Державної казначейської служби «Вишивана моя Україна», що стартувала напередодні Дня Незалежності. Біле полотно з обрисом карти нашої країни побувало в кожній області. Колективи казначейств вишивали карту, наносили на неї символи своїх областей, мирного життя. Кожна область вишита певним орнаментом, властивим саме цьому регіону.

Перші стібки на карту-вишиванку нанесли скарбники Донеччини та Луганщини. Переходячи з області в область, карта «оживала». Вона зберегла тепло рук, які її створювали, та стала справжнім витвором народного мистецтва. Тепер карта «Вишивана моя Україна» вирушила в нову подорож по територіальних управліннях органів Державної казначейської служби України.

У Центрі позашкільної роботи та дитячої творчості Кам'янського пройшов відкритий урок, на якому дітям розповіли історію створення карти, що несе в собі дух патріотизму й любові до Батьківщини. Відразу після презентації в нашому місті естафету «Вишивана моя Україна» прийняли Кринички, Верхньодніпровськ і Вільногірськ.

Карта побуває у всіх територіальних органах Державної казначейської служби України, а потім займе своє почесне місце в центральному апараті Держказначейства.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...