Український бюджет фінансує підприємство екс-регіонала, який замість України платить податки "ДНР"

Сума боргу «Укрсплава» перед Україною, за даними податкової служби, становить 25 млн гривень.

ТПК "Укрсплав". Фото: www.ukrsplav.cc.

На території окупованого Донецька є підприємство «ТПК Укрсплав». Його власник - колишній член «Партії Регіонів» Євген Геллер. «Укрсплав» із 2015 року і досі отримує тендерні державні гроші. Так, Україна за два роки профінансувала підприємство на 8 млн гривень. Новину передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

Стало відомо, що зареєстрована на окупованій території компанія отримує гроші з українського бюджету, але до сих пір має величезний борг по несплаті податків, так як платить їх в «скарбницю ДНР». Сума боргу «Укрсплава» перед Україною, за даними податкової служби, становить 25 млн гривень. Тим часом власник фірми такий факт заперечує.

«Фірма розташовується на території, тимчасово непідконтрольній Україні, але тим не менше ми платимо податки в Україні. Ми не можемо поміняти юридичну адресу, оскільки компанія займається в тому числі кольоровими металами, а це ліцензія. І ліцензію дають за адресою, де розташовані виробничі потужності», - розповів Євген Геллер.

Що ж стосується реєстрації, то юридична адреса «Укрсплава» в Донецьку, по вулиці Новоросійській, 9, і фірма має українську реєстрацію. А глава державної фіскальної служби України Роман Насиров прокоментував, що українська компанія не може бути зареєстрована на окупованій території. «На сьогоднішній день це не може бути український суб'єкт, зареєстрований на окупованій території. Ми не можемо навіть собі уявити, щоб якась українська компанія зараз зареєструвалася на окупованій території», - сказав чиновник.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...