"Українці сидять в окопах радянської армії, сепаратисти - у німецьких": Стало відомо про ситуацію під Попасною (відео)

Командири кажуть, що нічого дивного в цьому немає, бо тактика ведення війни за останнє століття змінилася не сильно – всі хочуть утримувати висоти.

Позивний "Балу". Фото: скріншот з відео.

Минула ніч була на диво тихою в зоні АТО на Луганщині. Поблизу Попасної було чути лише поодинокі постріли. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Українські військові досхочу відіспалися та навіть почали хвилюватися, що сталося з доти активним ворогом: чи бойовики не похворіли на морозі. Що холод дається взнаки, на позиціях помітно неозброєним оком, бо чимало військових одягнуті не за статутом, а щоб не замерзнути – зокрема, в теплих валянках. На висоті, яку утримують бійці, ще холодніше, бо там гуляє вітер, але залишати такі позиції військові 25-го батальйону категорично не хочуть. По-перше, це тактично вигідна місцевість. По-друге, ще й історична, бо в роки Другої світової саме нею проходив фронт.

Зараз українці сидять в окопах радянської армії, сепаратисти частково у німецьких, а подекуди також у радянських. Командири кажуть, що нічого дивного в цьому немає, бо тактика ведення війни за останнє століття змінилася не сильно – всі хочуть утримувати висоти. А окопи не обсипалися і за 75 років, бо шар ґрунту там лише 10 сантиметрів, а далі сланець.

Тихо було і на іншому фронті – блокадному. Ветерани АТО досі не пускають потяг, який їхав на окуповану територію. Третій день машиністи сидять в кабіні, але двигунів не глушать, бо у них, кажуть, не тосол, а звичайна вода, і якщо вона замерзне, то розірве усю систему. Добровольці, що блокують колію, утеплюються і кажуть, що волонтери забезпечили їх усім необхідним, тож нікуди йти вони не збираються.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...