"Укренерго" обіцяє: Українцям розповіли, коли можуть початися віялові відключення електроенергії

Віялових відключень до кінця опалювального сезону не буде.

Відключень електроенергії не буде? Фото: УНІАН.

Теплові електростанції з моменту введення надзвичайних заходів в енергосистемі країни скоротили споживання вугілля антрацитної групи вдвічі, що дозволить уникнути відключень електроенергії до кінця опалювального сезону. Про це повідомив глава НЕК Укренерго, передають Патріоти України із посиланням на агентство Українські Новини.

"Роблячи попередні розрахунки, ми розраховували на 40% економії. Фактично ми витрачаємо цього палива в два рази менше, ніж витрачали б його без введення надзвичайного стану", - сказав керівник компанії.

За словами глави Укренерго, без урахування Луганської ТЕС, яка працює в "острівному режимі", забезпечуючи електроенергією північ області, решта антрацитових блоків ТЕС використовують всього 7-8 тис. тонн вугілля на добу. "Це дає нам можливість стверджувати, що ми гарантовано зможемо пройти осінньо-зимовий період до кінця опалювального сезону без обмеження споживачів і без відключень, якщо не відбудуться які-небудь технологічні порушення", - зазначив Ковальчук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...