"Умереть за РФ не желают": Російські офіцери збунтувалися через "відрядження" на Донбас, - розвідка

У майбутньому бунтівники бояться відповідальності за військові злочини на українській території.

Кадрові російські військові протестують проти відправлення на Донбас. Ілюстрація:uapress.info

Регулярні викриття кадрових військових Збройних Сил Російської Федерації змусили російських офіцерів виступити проти відправлення на Донбас. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, зазначають Патріоти України.

"У зв'язку з оприлюдненням в українських і російських ЗМІ реальних прізвищ кадрових офіцерів ЗС РФ, які беруть безпосередню участь в бойових діях на тимчасово окупованих територіях Сходу України, а також інформації про наміри України залучити їх до відповідальності за вчинення військових злочинів, 15 березня ц. р. офіцери 74 окремої мотострілкової бригади (Юрга, Кемеровська обл.) 41 Армії Центрального військового округу ЗС РФ висловили відкрите невдоволення постійними відрядженнями на Донбас.

На офіцерських зборах було прямо сказано, що такі дії військово-політичного керівництва Росії суперечать як міжнародному, так і національному законодавству, де передбачена кримінальна відповідальність для тих, хто віддає і виконує незаконні (злочинні) накази", - сказано в повідомленні.

Крім того, розвідники повідомили, що військовослужбовці російських окупаційних військ і далі заважають роботі представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

"15 березня ц.р. в районі Сміле (Слов'яносербський район Луганської області) командир 16 батальйону територіальної оборони 2 АК (Луганськ) ВС РФ майор Кичигин Олексій Миколайович, позивний "Лісовик", віддав наказ підлеглим не допускати представників Місії до передових позицій і всіляко перешкоджати проведенню відео- та фотозйомки", - розповіли в Міноборони.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...