"Умом Россию не понять": Дональд Трамп у рейтингу пріоритетів росіян обігнав "рідного" Путіна

Тільки 15% росіян вважають війну на Сході України важливою подією.

Дональд Трамп. Фото: Uznayvse.ru.

Росіяни назвали найважливішими подіями 2016 року зростання цін і обрання Дональда Трампа президентом США. Про це свідчать дані опитування, проведеного російською недержавною дослідницькою організацією “Левада-центр”, передають Патріоти України.

Як показали результати дослідження, за ці два варіанти в рейтингу найважливіших подій 2016 року віддали свої голоси по 30% і 28% громадян. У той же час 23% респондентів важливішими порахували спортивні події: Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро і відсторонення російських спортсменів від участі в Олімпіаді і Паралімпіаді через допінговий скандал.

На думку 22% опитуваних, найважливішою подією став збройний конфлікт в Сирії, а ще для 20% росіян загибель дітей на озері в Карелії. 18% росіян назвали найбільш значущою подією року, що минає арешт міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва за звинуваченням в отриманні хабара. Ще 17% зазначили святковий парад 9 травня.

За 15% росіян віддали звання найважливішої події 2016 року послання президента РФ Володимира Путіна Федеральним Зборам і збройним зіткнення в Донбасі. Далі йдуть: наплив в Європі біженців з Близького Сходу і з Африки (14%); вибори депутатів Державної Думи, арешт заступника начальника антикорупційного комітету МВС Дмитра Захарченко та відновлення відносин з Туреччиною (по 13%); крах Боїнга в Ростові-на-Дону (12%); продовження санкцій проти Росії (11%); пряма лінія з Володимиром Путіним, чемпіонат Європи з футболу і заміна індексації пенсій одноразовою виплатою 5 тисяч рублів (по 10%).

Менше 10% опитаних росіян вважають важливою подією 2016 року: спробу військового перевороту в Туреччині (8%); референдум про вихід Великобританії з ЄС і Теракти в Європі (7%); конкурс “Євробачення” (6%); Зустріч на Кубі Патріарха РПЦ Кирила і Папи Римського Франциска, а також суд над Надією Савченко (по 5%).

Такі події як землетрус в Італії (4%), посилення тиску влади на громадські та некомерційні організації (3%), праймеріз “Єдиної Росії” (2%) і панамський офшорний скандал (1%).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...