"Умом Россию не понять?": Російські політики звинуватили Джамалу у порушенні мінських домовленостей

Пісню про страждання та репресії росіяни витлумачили як заклик до нових репресій та "холодної війни".

Володимир Жириновський проти татар. Фото: соцмережі.

Перемога української співачки Джамали на "Євробаченні-2016" у Стокгольмі нібито політизувала конкурс і може розглядатися як мінські угоди. Про це 15 травня на своїй сторінці у Facebook заявив сенатор Ради Федерації Костянтин Косачов, передають Патріоти України.

На його думку, перемога України може розглядатися тільки як "поразка Європи" і "мінського процесу". "Програла Європа. Адже в розумах європейців перемогла не "Ода до радості", а відверта "холодна війна". Програв мінський процес. У тому числі і зусилля команди президента Порошенка, до речі. Їй і без того неймовірно важко зібрати необхідну більшість для затвердження першочергових пунктів Мінська - законів про децентралізацію, амністію та інше. Тепер стимулів ще менше: навіщо змінювати закони, домовлятися, якщо - "Європа з нами"? "Захід нам допоможе".

Саме тому програла Україна. І аж ніяк не тільки її багатостраждальний бюджет. Адже головне, що як повітря зараз потрібно країні і нації - мир. А перемогла війна. До переможного. Тому підсумок Євробачення не просто розчаровує. Голосували за Джамалу, по суті проголосували за продовження репресій Києва проти власного народу. Ось і Яценюк вже відзначився: "Україна перемагає, і буде перемагати, Крим буде українським!" - розговорився сенатор.

Від Косачева вирішив не відставати і глава думського комітету з міжнародних справ Олексій Пушков, який у своєму Twitter заявив про право росіян співати про "мучеників" українського міста Одеса. "З конкурсу Євробачення перетворилося в поле політичних битв. Тепер білоруси мають право співати про спалену Хатинь, а росіяни - про мучеників Одеси", - заявив Пушков.

До своїх колег приєднався і лідер ЛДПР Володимир Жириновський - він теж прокоментував перемогу України. "Підсумки Євробачення - ганьба Європи! Все населення голосує за Лазарєва, а перемога в України. Гнилу начинку євродемократії побачив весь світ!" - заявив ліберальний демократ Жириновський.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...