"Уже більше ста років триває знищення козачого народу. Російська влада не може контролювати ситуацію": Донський козак напророкував повстання на Кубані (відео)

Історично Дон і Кубань завжди були болем радянської, потім - російської влади, наголосив він.

Козаки на Кубані. Ілюстрація:jak.magey.com.ua

На Кубані невдоволення діями російської влади почало проявлятися у сплесках насильства із застосуванням зброї. Це невдоволення може перерости в справжнє повстання. Таку заяву зробив донський козак Сергій Бєлогвардєєц в інтерв'ю сайту Громадське радіо, зазначають Патріоти України.

"Рано чи пізно люди обов'язково самоорганізуються, навіть сонні. Коли документи з архівів ФСБ опублікують, коли люди побачать, що з ними творить влада, тоді вони зрозуміють, що діалог з нею вести необхідно не за допомогою хресних ходів, а за допомогою інших заходів, які історично освоєні козаками", - заявив Бєлогвардєєц.

"Уже більше ста років триває знищення козачого народу - кубанського, донського. І козаки цьому відчайдушно чинять опір. На поточний момент ми бачимо, особливо за фактом минулих подій (гучне потрійне вбивство на Кубані), що міжнаціональна обстановка напружена", - підкреслив він.

Він нагадав, що козак, який розстріляв представників вірменської та ромської громад, раніше воював на Донбасі на боці бойовиків "ДНР".

Бєлогвардєєц зазначив, що російська влада "не може контролювати ситуацію", тому "є варіанти, що рано чи пізно виникне ситуація, схожа на повстання".

На думку козака, потрійне вбивство на Кубані стало небезпечним прецедентом.

"Це варіант, який показує нам те, що спочатку у таких безбашенних дурників, які воювали невідомо за кого і за що, так би мовити, зносить голову від свавілля, яке творять помічники російської влади. І прості люди теж перейдуть точку неповернення і почнуть застосовувати активні дії, тому що історично Дон і Кубань завжди були болем радянської, потім - російської влади", - зазначив він.

"Народ пасіонарний, гарячий - Кавказ, близькість впливає на характери. Люди, притиснуті до стінки, чинитимуть опір - така властивість людей там. Це не покірні росіяни середньої смуги, які історично ходили під батогами і звикли терпіти. Тут суто генетично в головах людей може прокидатися якась воля до опору", - додав Бєлогвардєєц.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...