"В Агєєва мама – учителька, але в нього серйозні прогалини в освіті", - журналіст

Андрій Цаплієнко поділився враженнями від спілкування із тим, кого він вважає "типовим російським гарматним м'ясом".
Віктор Агєєв. Фото: соцмережі.

Молоді росіяни на кшталт Віктора Агєєва – благодатний матеріал для вербування й відправлення на схід України. Про це в інтерв'ю "Радио Свобода" сказав український журналіст Андрій Цаплієнко, який першим із представників ЗМІ поспілкувався з військовослужбовцем РФ, який потрапив у полон у Луганській області. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

"Досить простий хлопець, із дуже небагатої сім'ї, із російської провінції. Незважаючи на те, що в нього мама – вчителька, у нього є серйозні прогалини в освіті. Наприклад, він переконаний, що Алтай – це найбільший суб'єкт Російської Федерації (найбільшим регіоном Росії є Республіка Саха (Якутія).Ред.)", – поділився враженнями Цаплієнко.

Він сказав, що до початку запису понад годину говорив з Агєєвим на загальні теми, просив його розповісти про себе. "Він каже, що роботу знайти було майже неможливо ні на Алтаї, ні в Москві, ні в Хабаровську. Він поїздив, помикався, каже: "Начебто я зварювальник, у мене є диплом зварювальника, але водночас скрізь потрібен досвід роботи, а в мене досвіду немає. І я завербувався їхати на будівництво в Сеул, Південну Корею, обіцяли велику зарплату й місяць працювати. Через два тижні мене звідти, м'яко кажучи, попросили, не заплативши всю зарплату". Ось такий типовий хлопець із російської глибинки, невлаштований, який не зовсім розуміє, чого хоче від життя", – зазначив Цаплієнко.

"Оскільки таких людей, як він, досить багато, це таке сприятливе, благодатне середовище для вербування, скажімо так, гарматного м'яса на схід України", – додав журналіст.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...