В очікуванні прориву бойовиків? Як Росія провела укріплення кордону з окупованим Донбасом

Російські прикордонники встановлюють загородження з колючого дроту, риють протитанкові рови. Дивне в усьому цьому те, що облаштовує РФ кордон не просто з Україною, а з неконтрольованими Україною територіями Донбасу, на яких діють угруповання "Л/ДНР".

Ілюстрація:currenttime.tv

Росія почала зміцнювати кордон з окупованою частиною Донбасу, відновивши старі споруди і рови, які були побудовані ще до початку війни у 2014 році. Про це йдеться у матеріалі Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Раніше Росія заявляла, що всі ці споруди призначені для боротьби з контрабандою, яка процвітала у довоєнний час.

"Рови тягнуться там, де немає природних перешкод для руху техніки - посадок, балок, лісів, ставків, річок. Поблизу населених пунктів ровів також здебільшого немає, там перетнути кордон не можна. Крім того, часто лінія державного кордону проходить між полями українських і російських сіл і збігається з лісозахисними смугами. А ось розриви в таких смугах зазвичай перекопані ровами, щоб зашкодити перетину автотехніки грунтовими путівцями",- зазначається у матеріалі.

Але з 2014 року на тимчасово окупованих територіях Донбасу фактична монополія на владу належить російським силовикам, а саме ФСБ, відповідно, вони контролюють і ринок споживчих товарів, а отже, будь-яка контрабанда - це прямі збитки для бізнесу російських спецслужбовців.

Тому головною причиною посилення контролю на кордоні є спроба звести до мінімуму ймовірність неконтрольованого потрапляння у зворотний бік зброї і боєприпасів, які перед цим завезені з Росії.

Очевидці описують, що з боку окупованих українських територій споруди обкладені бетонними блоками і мішками з піском, що також свідчить про те, що швидше за все росіяни очікують масової втечі озброєних бойовиків з Донбасу і спроб прориву до РФ.

Самі споруди видно навіть на картах у GoogleMаps.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...