В окупованих Донецьку та Макіївці через бездіяльність окупантів під землю можуть провалитися житлові масиви (фото)

Просідання поверхні в окупованих містах може бути пов'язано з припиненням відкачування води на вугільних підприємствах цих міст.

У районі "Донбас-Арени", яка заростає бур'яном, зафіксовано просідання грунту. Ілюстрація:girnyk.dn.ua

В окупованих Донецьку і Макіївці зафіксовано просідання поверхні грунту на 20-25 см. Про це в ході презентації результатів дослідження екологічної ситуації на Донбасі заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, повідомляють Патріоти України з посиланням на Донецкие новости.

Він розповів, що просідання поверхні в окупованих містах може бути пов'язано з припиненням відкачування води на вугільних підприємствах цих міст.

"Місто Донецьк, для орієнтиру - "Донбас Арена". Ось одна з ділянок - терикон шахти ім. Калініна. Супутникові знімки дають можливість по таких квадратах [оцінити ризики], тут квадратики жовті і червоні, де є просідання грунтів, іноді на 25 см, приблизно", - сказав він.

Черниш зазначив, що якщо окупаційна влада буде ігнорувати цю проблему, то під загрозою обвалу опиняться не тільки райони шахт і териконів, а й цілі житлові масиви.

"Те ж саме по Київському району - шахта Засядька, село Григорівка, Новоросійське ... Практично на 20-25 см опускається поверхня. Те ж саме по інших районах [Донецька]. У Макіївці практично те ж саме ми бачимо", - додав Черниш.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...