В Раді приймають такі поправочки: "Яценюка звільнили від відповідальності за неподання декларації", – нардеп Шкрум

Рада також ухвалила низку поправок до законопроекту, зобов'язавши, зокрема, подавати електронні декларації членів громадських організацій.

Альона Шкрум. Фото: соцмережі.

Одна з поправок до закону №6172 "Про зміни до закону про запобігання корупції" звільняє від відповідальності за неподання декларацій усіх посадових осіб, звільнених протягом року до дня набуття чинності закону, включно з колишнім прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Про це у Верховній Раді заявила народний депутат від "Батьківщини" Альона Шкрум. Її цитує "Четвертая власть", передають Патріоти України.

"Вони не хочуть, щоб суспільство побачило електронні декларації тих, хто протягом цього року був на державних посадах. Пана Яценюка, наприклад, буде звільнено від відповідальності за неподання декларації. Ця норма вчора прозвучала вперше, і її проштовхнули голосами Опоблоку, Блоку Петра Порошенка, Радикальної партії і голосами "Народного фронту", – сказала Шкрум.

23 березня Верховна Рада проголосувала у другому читанні і в цілому за законопроект №6172, звільнивши таким чином деяких військовослужбовців від обов'язку подавати е-декларації. Рада також ухвалила низку поправок до законопроекту, зобов'язавши, зокрема, подавати електронні декларації членів громадських організацій.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...