"В России пытаются конструировать таких мусульман, которыми Кремль может легко управлять", - муфтій

Російська влада вербує мусульманське населення для війни з "бандерівцями" на Донбасі.

Російські мусульмани. Фото: www.kavkazcenter.com.

Російська влада маніпулює мусульманським населенням, щоб вербувати добровольців для війни на Донбасі. Про це розповів муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов в інтерв'ю Online.ua, передають Патріоти України.

За його словами, Росії потрібні ті мусульмани, якими легко керувати. "В России пытаются конструировать таких мусульман, которыми Кремль может легко управлять. Сказали ехать на Донбасс драться с "бандеровцами" — поехали. Я таких людей видел", — розповів Ісмагілов.

Муфтій також розповів про мусульман, які воюють в рядах української армії. За його словами, спочатку це були добровільні підрозділи. "Они хотели держаться в военной структуре отдельно как мусульмане. Были батальон "Крым", батальон имени Джохара Дудаева и другие. Все это не получило поддержки со стороны государства, военных разбросали по другим воинским частям… У нас в государстве такая политика, чтобы не было отдельных мусульманских воинских подразделений", - пояснив він.

Ісмагілов повідомив, що в АТО на стороні України воюють татари, чеченці, кримські татари, азербайджанці, а також мусульмани-українці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...