"В России война на Донбассе породила реанимацию старого конфликта между ГРУ и ФСБ", - політолог

Зараз Путін крутиться між вимогами генералів Росії про напад на Україну і вимогами чекістів, які розуміють абсурдність подальшої авантюри.

Віктор Небоженко. Фото: Публичные Люди.

Нинішнє стягування сил Росією до кордону з Україною, перекидання на Донбас палива, боєприпасів і переміщення сил бойовиків є продовженням конфлікту межд ФСБ і Головним Розвідувальним управлінням Генштабу Міноборони РФ. Про це політолог і соціолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко розповів на чаті в "Главреді", передають Патріоти України.

"Тут две проблемы. В любой стране, когда начинается военный конфликт, возрастает роль военных, армии, генералов. В России это породило реанимацию старого конфликта между ГРУ и ФСБ. Кстати, этот конфликт между армией и чекистами идет со времен Чехословакии и Афганистана", — говорить політичний експерт.

"И сейчас Путин вертится между требованиями генералов России о нападении на Украину и требованиями чекистов, которые понимают абсурдность дальнейшей авантюры. Чекисты предпочитают зарабатывать деньги, становиться миллионерами, а не решать какие-то задачи в неуправляемой Украине. Вот, кстати, почему Путин позволил наиболее агрессивной части военных начать войну в Сирии", — підкреслив соціолог.

"Второе — нападение на Украину со стороны Донбасса в чисто военном плане невозможно. Только через Беларусь. Будем надеяться, что это не произойдет", - висловив сподівання директор "Українського барометра".

У той час, коментуючи питання, як має діяти українське командування, воєначальники, щоб якомога швидше завершити війну на Донбасі Віктор Небоженко зауважив: "Я уже говорил, что война не решается военными средствами ни со стороны Украины, ни со стороны России".

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...