В Україні розвінчали гучний кремлівський фейк про катастрофу МН17

Один з російських політологів поспішив заявити, що міжнародні експерти нібито визнали винною у катастрофі авіалайнера Україну.

Останки збитого МН-17 на Донбасі. Фото:www.dw.com

В мережі розвінчали фейк проросійських ЗМІ про те, що міжнародні експерти нібито визнали провину України в катастрофі малазійського Boeing MH-17 на Донбас в 2014 році. Про це пише СтопФейк, передають Патріоти України.

За інформацією ресурсу, першим про визнання провини України написав політолог Володимир Корнілов в Twitter, пославшись на нібито зроблену заяву голландського депутата Пітера Омтзігта.

У повідомленні депутата дослівно йдеться, що "згідно з інформацією голландських спецслужб, всі робочі Буки на сході належали Україні". Це витяг з великої доповіді, представленої парламенту Нідерландів 22 січня, вона вирвана з контексту і на її основі російські ЗМІ зробили висновок про нібито "визнання експертів провини Києва".

Насправді Омтзігт пізніше представив посилання на цю доповідь у своєму Twitter. Щодо систем БУК в ньому йдеться: "У служби безпеки була відсутня інформація, яка вказує на наявність оперативних потужних систем ППО у сепаратистів, наприклад БУК-ів, які називаються також SA11, до краху MH17". Це означає, що у голландських служб не було інформації про їх наявність, але це ніяк не є звинуваченням України.

Після того як новина поширилася в ЗМІ, депутат написав: "Деякі російські ЗМІ сьогодні, здається, думають, що Україна тримала системи БУК в повстанських районах, утримуваних на 17 липня 2014 року. Це просто неможливо".


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...