В УПЦ-МП назвали незаконною передачу храму в Софії Київській УПЦ-КП

На користування Теплою Софією претендувала і УПЦ МП. Митрополит Онуфрій відправляв відповідне звернення з проханням надати в користування частину храму, однак в Мінкульті відмовили.

Олександр Бахов. Фото:news.church.ua

В Українській православній церкві МП вважають несправедливим, що Міністерство культури віддає Українській Православній церкві Київського патріархату храм на території кафедрального комплексу Київського Митрополита - Софії Київської. Про це в коментарі Подробностям заявив глава юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов, інформують Патріоти України.

За його словами, на відновлення богослужінь УПЦ КП мала отримати спеціальний дозвіл.

"У листі Міністерства культури, який з'явився в Інтернеті, йдеться конкретно про договір про надання в користування. А вчинення богослужіння - це певний вид користування. Додаткові документи відсутні. Принаймні, вони не у вільному доступі. Тобто, не зрозуміло, чи дійсно їм дозволили здійснювати богослужіння. Надайте, будь ласка, документи", - зазначив Олександр Бахов.

Відсутність дозволу на відновлення богослужіння свідчить, за словами Бахова, про незаконну передачу храму.

"Вважаю, що це незаконно. Тим більше, що крім так званого Київського патріархату на право богослужіння претендувала і Українська православна церква. І я вважаю, що інші церкви також хотіли здійснювати там богослужіння. Тут в даному питанні передбачаються ознаки дискримінації", - зазначив він .

За словами протоієрея, на користування Теплою Софією претендувала не тільки УПЦ КП. Митрополит Онуфрій, за його словами, також відправляв відповідне звернення з проханням надати в користування частину храму, однак в Мінкульті відмовили.

"Ми ці прохання подавали протягом всього часу. І до 2010 року, і в 2010 році, і після 2010 року безпосередньо ми зверталися до уряду з проханням надати в користування Софію Київську. Це прохання просто не задовольнялося", - зазначив він.

Нагадаємо, Мінкульт віддає УПЦ КП храм на території Софії Київської.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...