Томос побачать усі бажаючі: Важливий для українців документ виставлять у Софії Київській

Під час різдвяної святкової служби у Софії Київській вже буде документ, який Епіфаній 6 січня отримає від Константинопольського патріарха.
Софія Київська. Фото: Вікіпедія.

Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України виставлять у трапезному храмі Софійського собору (Малій Софії) 7 січня. Усі охочі зможуть його побачити після того, як предстоятель помісної церкви Епіфаній проведе різдвяну літургію. Про це повідомляє Православна церква України на Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

Богослужіння митрополита Епіфанія розпочнеться о 10:00 7 січня. До слова, під час літургії у Софії Київській вже буде Томос — документ, який Епіфаній 6 січня отримає від Константинопольського патріарха.

Варто додати, що у церкві попереджають, що вхід до головного собору Святої Софії буде обмежений під час літургії. Однак молитву транслюватимуть на екрані на Софійській площі. Після богослужіння Томос виставлять у Малій Софії, де кожен зможе його побачити в будь-який день з 8:00 до 18:00. Вхід до трапезного храму вільний.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...