З архіву ПУ. Москва в розколі: Єрусалимський патріарх, другий за впливовістю після Константинопольського у православному світі, підтримав Варфоломія у суперечці із РПЦ

Всі потуги Москви знищити авторитет Вселенського патріарха приречені на ганебну поразку. Кремль отримав чергового "неперебдачуваного" й нищивного удару. Збочене трактування Православного світу підтримує лише раболіпна меншисть тимчасових васалів

Патріарх Єрусалимський, другий за впливовістю у Православному світі, підтримав Вселенський патріархат у його протистоянні з РПЦ щодо автокефалії Української церкви, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, патріарх Феофіл ІІІ звернувся до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням про надання Святого миро, що за канонами свідчить про підтримку Фанара та всеправославної єдності під егідою Константинополя.

Відповідне звернення з проханням про миро для єрусалимської церкви Варфоломію передав єрусалимський екзарх Антонін Нектаріос. "Пройшли ті часи, коли патріархи Сходу змушені були через труднощі, подорожувати по всіх кінцях світу для того щоб просити допомогу для своїх церков і таким чином були змушені бути поступливими", - сказав цей достойник з міста Гробу Господнього.

Єрусалимський екзарх назвав Святе миро вищою сполучною ланкою між православними церквами та акцентував увагу на непорушності зв'язків між Єрусалимом та Константинополем.

Додамо, що з точки зору Константинопольського патріархату право здійснювати мироваріння належить виключно Фанару в співслужінні з представниками Помісних православних церков. З точки зору Російської православної церкви, виключною прерогативою автокефальної церкви є право самостійно здійснювати мироваріння.

Нагадаємо, що кілька днів тому РПЦ фактично поставило ультиматум Єрусалимському патріархату, з метою домогтися розірвання стосунків зі Вселенським патріархатом. Як бачимо даремно.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...