Вболіваємо за українську команду: У Німеччині стартували міжнародні танкові змагання "Сильна Європа 2018" (фото)

Команда, яка за підсумками всіх етапів змагань набере найбільшу кількість балів - отримає кубок кращого танкового взводу Європи.

Фото:прес-служба Міноборони України

3 червня, на полігоні навчального центру Командування підготовки 7-ї армії США в Європі, біля німецького міста Графенвер, відбувся "День відкритих люків", яким почався третій міжнародний конкурс на кращий танковий взвод Європи - Strong Europe Tank Challenge 2018. Учасники змагань мали можливість вільно поспілкуватися, познайомитися з танками команд-учасників і навіть "сходити в гості" один до одного. Про це повідомляє прес-служба МОУ, зазначають Патріоти України.

"Протягом тижня вони будуть змагатися в 13 дисциплінах: танковий взвод в наступі, танковий взвод в обороні, розпізнавання та ідентифікація цілей, розвідка, коректування вогню артилерії, ремонт ураженого танка і надання медичної допомоги екіпажу, оцінка дистанції до мети, водіння танка, евакуація танка в умовах радіохімічної загрози, стрільба з особистої зброї, подолання смуги перешкод, танкова олімпіада (перенесення на швидкість запчастин і боєкомплекту танка) і снайперська стрільба з танка. Команда, яка за підсумками всіх етапів змагань набере найбільшу кількість балів - отримає кубок кращого танкового взводу Європи", - йдеться в повідомленні.

Начальник штабу навчального центру 7-ї армії ЗС США в Європі полковник Вільям Лінднер, який відкривав змагання, розповів, що при створенні конкурсу вони надихалися прикладом Кубка Канади на кращий танковий екіпаж, але пішли далі і створили конкурс саме для танкового взводу. За три роки від початку цей конкурс став найбільшим у світі танковим змаганням, об'єднавши в цьому році вже 8 країн НАТО і партнерів.

"Різні підрозділи наших армій грають різну роль. У нас є десантники, які можуть відповісти негайно в разі небезпеки, у нас є підрозділи забезпечення, які можуть надавати медичну та гуманітарну допомогу ... Але ніщо не буде найкращою відповіддю на виклик ніж 60-70 тонн броні, яка рухається полем бою. Завдання бронетанкових сил - наблизитися і знищити ворога вогнем, маневром і шоковим ефектом. Саме тому ви тут, леді і джентльмени", - зазначив у своєму виступі полковник Вільям Лінднер.

Також організатори оголосили план проведення змагань. Стартувати українська команда буде в дисципліні "Танковий взвод в наступі". Це один з найважливіших етапів. Оцінюється він в 500 балів - 380 за влучність і 120 за тактичні дії.

Отже, вправи з практичною стрільбою є найціннішими, оскільки в інших номінаціях є шанс отримати тільки 100 балів. Значні зміни в підсумковій таблиці можуть статися і в останній день змагань, адже в завершенні організатори запланували "Снайперську стрільбу". Оцінюється вона в максимальних 400 пунктів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...