Вбивство чи самогубство? На Донбасі при загадкових обставинах загинув боєць АТО

Батьки загиблого вважають, що їх сина вбили.

Ілюстрація:ONLINE.UA

У зоні АТО загинув 20-річний боєць 30-ї бригади Андрій Власюк. Військові чиновники стверджують, що боєць застрелився з автомата, але близькі померлого в цю версію не вірять. Вони впевнені, що вкоротити собі віку Андрій не міг, тому що у нього було багато планів, і він ні з ким не конфліктував. Про це повідомляє ТСН, зазначають Патріоти України.

Оксана Власюк не може повірити, що її син мертвий. За її словами, останній раз вона розмовляла з ним після Різдва, 8 січня, о 13:00. Уже ввечері додому подзвонили командири і повідомили, що Андрій застрелився.

"Подзвонили чоловікові і почали питати у нього, чи телефонував сьогодні ваш син, на що він скаржився, чи у нього не було ні з ким конфліктів? Він сказав, що ні. Йому сказали, що він застрелився", - розповіла жінка.

В армію Андрій Власюк пішов добровольцем до свого 20-річчя. Він одразу підписав контракт на три роки. З березня 2017-го служив у 30-й бригаді навідником. У листопаді опинився в зоні АТО. Рідним про це нічого не сказав, а вони були впевнені - син на Херсонщині.

Рідні вважають, що Андрія вбили. "Все-таки його прибрав снайпер. Його в зону АТО ніяк не могли забрати. По-перше, він не відслужив строкової служби півтора роки. Навчання він не пройшов, і його вже відправили на бойові дії. Знімають відповідальність з себе", - додав родич загиблого Олександр.

Втім, стверджують військові, є свідки того, що Андрій Власюк сам наклав на себе руки. "За словами присутніх, він прийшов з наряду, перезарядив автомат і зробив постріл. Людина, яка перебувала в наметі, відпочивала. Він був накритий ковдрою. Ковдру відразу відкинув і побачив, що він уже лежить на спині. Постріл був направлений в голову в обличчя", - стверджує Сергій Баль, заступник військового комісара Баранівського району.

Чи були допущені порушення з боку військових командирів, повинна з'ясувати військова прокуратура. Рідні почали власне розслідування і відправили тіло бійця на повторну експертизу.

"Ми не віримо. У нього голова вигнута всередину. Видно, що куля ззаду летіла", - поділився брат бійця.

Батько загиблого Микола Власюк не хоче ніяких грошей, а тільки справедливості. На прощання з бійцем прийшли сотні односельчан і людей з навколишніх сіл. Незважаючи на версію самогубства - небіжчика відспівав священик. Андрія ховали без військових почестей на сільському кладовищі. З частини, де служив хлопець, на прощання з ним ніхто не приїхав.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...