Вбивство Дениса Вороненкова: Геращенко заявив про пошуки другого ймовірного кілера

У вбитого кілера знайшли документи громадянина України. Наразі правоохоронці перевіряють їх автентичність.

Антон Геращенко. Фото: gorozhanin.dp.ua.

Правоохоронці розшукують другу людину, яка могла бути причетний до вбивства колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Про це заявив радник глави МВС нардеп Антон Геращенко, передають Патріоти України.

"Наразі проводяться комплекси оперативно-розшукових заходів для того, щоб затримати другу людину, яка брала участь в організації цього вбивства", - сказав Геращенко в ефірі "112 каналу".

У своїх інтерв'ю Вороненков неодноразово засуджував політичний курс своєї держави, зокрема, й щодо Україні, висловлювався проти анексії Криму (хоча й голосував "за" неї). Примітно, що в самій РФ його звинувачували в корупції та оголосили у міжнародний розшук за підозрою у шахрайстві.

Так, в інтерв'ю ТСН колишній російський депутат зазначив, що лист Януковича до Путіна, який РФ використала в ООН як привід для збройної агресії проти України, був не єдиним. Першим з таким проханням звернувся псевдопрем'єр Криму Аксьонов, але зрештою у Кремлі вирішили, що Аксьонов – занадто сумнівна постать.

"Спочатку писав Аксьонов, це визнали непереконливим, бо хто він такий, як на підставі його листа Росія вводитиме війська? А вже в Росії знаходився в них у руках Янукович, тому вони змусили Януковича написати цього листа. Не думаю, що він хотів його писати", - розповів Вороненков.

Особу убивці Вороненкова, як повідомила поліція, поки не встановлено. Його під посиленою охороною доправили до лікарні та прооперували. Проте він помер.

За попередню інформацією він отримав кульове поранення обличчя. Як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, у кілера знайшли документи громадянина України. Наразі правоохоронці перевіряють їх автентичність.

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що слідство розглядає дві версії вбивства колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Так, його могли усунути як свідка у справі про держзраду президента-втікача Віктора Януковича. Також його вбивство може бути пов'язане із розслідуванням контрабанди наркотиків, яку організовувала ФСБ під прикриттям глави РФ Володимира Путіна. Розслідуванням злочину займатиметься прокуратура міста Києва, уточнив Луценко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...