Вбивство Шеремета: ГПУ розповіла нові подробиці справи

Наразі перевіряється коло осіб, які могли б виготовити пристрій, схожий на той, яким підірвали авто з Шереметом.

На місці вбивства журналіста Шеремета. Фото: УНІАН.

У Генеральній прокуратурі повідомили деяку інформацію про розслідування гучного вбивства в Києві журналіста Павла Шеремета. За словами старшого групи прокурорів ГПУ Андрія Шевченка, фахівці ФБР в лабораторіях США продовжують вивчати якісний склад вибухового пристрою, передають Патріоти України із посиланням на Українську правду.

"Вибуховий пристрій був не стаціонарний, тобто не той, який перебуває на озброєнні, а саморобний", - сказав представник ГПУ, зазначивши, що елементи до пристрою походять від стаціонарного вибухового пристрою. Шевченко уточнив, що наразі перевіряється коло осіб, які могли б виготовити такий пристрій. За його словами, у пристрій було закладено приблизно 500 г тротилу. Також він зазначив, що на деяких кадрах видно риси обличчя кілерів Шеремета.

Директор департаменту карного розшуку Національної поліції Дмитро Головін зауважив, що підозрювані не приховували облич. Це, на його думку, означає, що вони або не місцеві, або не бояться за наслідки скоєння ними злочину.

"Ми відпрацьовуємо 4 версії – особисті неприязні стосунки щодо загиблого, його професійна журналістська діяльність, дестабілізація в Києві через смерть відомого журналіста і коли помилилися об'єктом, бо ним в тому числі користувалася Олена Притула. До жодної з версій ми схильності не маємо, ми працюємо по всіх 4 напрямках", - сказав Головін. За словами Шевченка, відпрацьовується версія, що двоє підозрюваних могли діяти разом із спільниками: "Ви бачите, що в той час як жінка стояла на місці закладки, на те місце під'їжджав автомобіль".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...