Вбивцю відомої української біатлоністки затримала поліція (фото)

Чоловік, якого підозрюють у злочині, три роки переховувався на території іншої країни

Вбивцю відомої бітлоністки затримано. Фото: прес-служба поліції.

Як повідомила прес-служба поліції Сумської області, наразі затримано підозрюваного у вбивстві відомої біатлоністки Олени Демиденко. Про це повідомляють Патріоти України.

Вбивство сталося три роки тому - 18 червня 2013 року 28-річну Олену знайшли вбитою у власному будинку. У злочині обгрунтовано підозрювали її 28-річного співмешканця, який полишив країну та був оголошений у міжнародний розшук.

"Близько шостої ранку на лінію «102» зателефонувала жінка й повідомила, що на порозі сусідського будинку вона виявила труп молодої дівчини. Правоохоронці, які виїхали за вказаною адресою, встановили особу померлої. Нею виявилась 28-річна Олена Демиденко, майстер спорту по біатлону, екс-тренер Глухівської ДЮСШ, дворазовий призер Чемпіонату світу з літнього біатлону. Смерть жінки настала від множинних колото-різаних ран. За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють у прес-службі, у скоєнні цього злочину обґрунтовано підозрювали її співмешканця, який в день її смерті полишив країну. Свого часу чоловік відбував покарання за вчинення вбивства та крадіжки. Тож його було оголошено в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Через деякий час поліцейські встановили, що він дійсно переховується на території іншої країни, де скоїв крадіжку і вже відбуває покарання. Працівники поліції підготували процесуальні документи на його екстрадицію. На підставі міжнародних договорів та Мінської конвенції днями його було повернуто на Україну.

"Зараз він знаходиться у слідчому ізоляторі Глухівського відділу поліції. Йому оголошено про підозру у скоєнні вбивства. Наразі проводиться досудове слідство. Найближчий час кримінальне провадження з обвинувальним актом буде скеровано до суду для прийняття законного рішення. За скоїний злочин чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення", - пише прес-служба.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...