
Вживання такого екзотичного фрукту як авокадо сприяє зниженню ризику виникнення цукрового діабету. Про це заявили дослідники університету медичних наук в Ірані, передають Патріоти України.
Вони проаналізували близько 130 наукових робіт щодо вивчення властивостей авокадо, зокрема, м’якоті, шкірки, насіння і листя. З'ясувалось, що найпотужніший вплив на вміст холестерину у крові має плід. Його мікроелементи сприяють більшому продукуванню ліпопротеїну високої щільності і знижує рівень "поганого" холестерину.
Окрім того, споживання авокадо значно зменшує ризик утворення тромбів, адже компоненти фрукту регулюють рівні фосфоліпідів, тригліцеридів і повного холестеролу, що впливає на передумови появи згустків крові через проблеми зі здоров’ям серця і судин, підвищеного тиску, ожиріння. А також – значно знижує ризик прояви цукрового діабету.
Щоденне споживання авокадо корисне при загрозі метаболічного синдрому та покращує зір. А завдяки вітаміну K допомагає організму засвоювати кальцій та знижує прояви остеопорозу. Науковці додають, що витягнуті з фрукта фітохімічні речовини можуть запобігти розвитку ракових клітин і сприяють їх знищенню.
Популярний міф про те, що у жінок мозок деградує швидше, ніж у чоловіків, спростували науковці з Університету Осло. Як виявилося, процес нормального старіння не чинить на жіночий мозок сильнішого впливу, ніж на чоловічий. Про це йдеться у дослідженні, ...
Китайський біотехнологічний стартап Lonvi Biosciences заявив про розроблення експериментальної пігулки з екстрактом виноградних кісточок, яка, за словами компанії, здатна суттєво подовжити тривалість життя людини - аж до 150 років, передають Патріоти У...