Боремося з застудами: Топ-5 продуктів для поліпшення імунітету взимку

Імбир, авокадо, кефір, квашена капуста і часник чудово насичують вітамінами і мікроелементами, дають організму енергію і підвищують його захисні сили.

Зима - сезон застуд. Фото: ТВ Центр.

Щоб уникнути застуд взимку, фахівці, крім регулярних фізичних навантажень і прогулянок на свіжому повітрі, рекомендують звернути увагу на своє харчування. Включіть до свого раціону ці продукти і у вас відразу підвищиться імунітет, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Імбир

Цей корінь відмінно підвищує імунітет завдяки вмісту в ньому ефірних масел, вітамінів та мінеральних речовин. Приготувати ароматний імбирно-медовий напій простіше простого! Ця чудодійна рідина виведе з організму шлаки і токсини, поліпшить травлення, а також захистить організм від проникнення бактерій і вірусів.

Авокадо

Екзотичний фрукт благотворно впливає на роботу серцево-судинної системи, знижує кількість шкідливого холестерину і зміцнює імунітет. Авокадо ефективно знімає втому, а регулярне вживання «зеленої груші» здатне омолодити організм. Крім того, фрукт містить легкозасвоювані мононенасичені жири і необхідні поживні речовини, отже, організм оперативно забезпечується енергією, потрібної для боротьби з мікробами.

Кефір і йогурт

У йогурті і кефірі міститься велика кількість пробіотиків - «хороших бактерій», які здатні захистити організм від впливу інфекцій і бактерій. Вони ефективно покращують імунний захист організму.

Квашена капуста

Квашена капуста містить величезну кількість вітамінів С і Р, що утворюються при бродінні - їх в 20 разів більше, ніж у свіжому овочі. Крім того, квашена капуста багата залізом, цинком, фтором і йодом. В процесі закваски в капусті також утворюються пробіотики, які за своєю дією схожі з кефірними біфідобактеріями - вони роблять благотворний вплив на кишечник, в якому утворюються імунні клітини.

Часник

Про те, що часник - активний борець з інфекціями, знають навіть діти. Він ефективний проти бактеріальних, вірусних, грибкових і паразитних інфекцій. Часник відмінно зміцнює імунну систему, а також має антиоксидантну і антиканцерогенну дію.

ТОП-5 найбезпечніших країн на випадок, якщо почнеться Третя світова війна

четвер, 18 квітень 2024, 11:28

У час, коли загроза Третьої світової війни щороку зростає на фоні військової агресії в Україні, Ізраїлі та конфлікту в Таїланді британці задумалися над країнами, де можна безпечно перечекати так званий апокаліпсис, передають Патріоти України. Як зазнач...

Синоптики попереджають про сильні заморозки в Україні: Де різко знизиться температура

четвер, 18 квітень 2024, 9:50

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди та зниження температури в Україні. Так, у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні мет...