Ветерани "ПС" взяли в облогу суд у Кіровограді, чекають на штурм

Бійці "Правого сектору" наполягають на тому, що суд порушив права їхнього побратима, якого звинувачують у розбої.

Сергій Репаленко. Фото: Гречка.

Активісти "Правого сектора" заблокували приміщення Апеляційного суду у Кіровограді. Як пише видання Гречка, в такий спосіб вони протестують проти рішення суддів у справі бійця ДУКу Сергія Репаленка, якого звинувачують у розбої. Зокрема у розбійному нападі на гральний заклад. Якщо його вина буде доведена, він може опинитися за гратами на термін до 12 років. Новину передають Патріоти України.

За словами адвоката обвинуваченого Володимира Буряка, він проходив службу в зоні проведення АТО. Має дві контузії та вогнепальне поранення. Адвокат заявив кілька клопотань. Зокрема, Андрій Стемпицький, командир ДУК "Правого Сектора" та народний депутат Олег Петренко попросили передати обвинуваченого на особисті поруки. Також, захисник заявив про порушення прав людини та прав обвинуваченого, оскільки підозрюваний знаходиться за гратами в залі суду, що порушує ст.3 Конвенції прав людини.

Буряк попросив суд усунути всі обмеження, що принижують честь та гідність людини. На думку прокурора Андрія Бондаренка, до підозрюваного не застосовано жодних способів утримання, що принижують честь та гідність підозрюваного. Прокурор Бондаренко висловився проти задоволення клопотання. Розглянувши їх, суд відмовив у задоволенні. Після цього активісти ПС заблокували приміщення суду.

Вони не випускають нікого із зали засідань і не впускають, пише видання. В залі суду заблоковані судді, обвинувачений, п'ять представників нацгвардії, представники преси. Кілька людей водночас скаржаться на те, що їм стало зле. У коридорах суду багато представників спецпідрозділу МВС. Можливий штурм зали суду.

Водночас на сайті "Правого сектора" з'явилося повідомлення: "Прямо зараз у Кіровограді під час судового засідання у справі наших політв'язнів активісти НВР "Правий сектор" заблокували суд. Почалися сутички з міліцією, яка побила 60-літнього активіста. "Залишили запобіжний захід без змін. Ми в залі заблокувалися, потрібно підсилення".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...