Від користі до шкоди один крок: З чим краще, а з чим не можна пити чай - ламання традицій

Виявляється більшість звичок некорисні, а деякі відверто шкідливі, заявляють дієтологи.

Навіть найкорисніший продукт, якщо його змішати з чаєм, може втратити всі свої корисні властивості і навіть зашкодити. 24 канал склав короткий список продуктів, які лікарі не радять вживати разом з чаєм, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

Чай з цукром

Немає однозначної відповіді стосовно цього "дуету". Одні вчені вважають, що цукор в чаї може розвивати у людини онкологічні хвороби. Інші ж експерти вважають, що цукор шкодить тільки в чорному чаї. Цукор не утилізує корисні властивості зеленого чаю, а навіть навпаки - посилює їх.


Чай з молоком

У чаї дуже багато катехінів - природних атніоксідантів. Саме вони нейтралізують дію вільних радикалів, які руйнують клітини і викликають злоякісні пухлини. Крім цього, катехіни перешкоджають розвитку діабету і хвороб серцево-судинної системи. Коли ми додаємо молоко в чай - більшість цих корисних властивостей просто зникає.

Чай з лимоном

Це традиційна допомога при застуді. Проте мало хто знає, що додавати лимон в гарячий чай не можна. Під впливом високих температур руйнуються вітамін С та інші цінні компоненти. Щоб чай з лимоном приносив якусь користь, краще з додаванням почекати поки напій трохи охолоне.

Чай з медом

Цей продукт набагато корисніше цукру, проте знову ж таки - кидати його в дуже гарячий чай не можна. За температурі вище 40° С в меді повністю руйнується фермент діастазу. Якщо ж температура вище 60 ° С - то фруктоза, яка в ньому міститься, окислюється і перетворюється в канцерогени, котрі здатні спровокувати розвиток онкологічних пухлин в органах системи травлення.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...