Відкладали зі "скромної" зарплати: У ЗМІ показали, як живе сім'я київських суддів (фото)

Розслідування було проведено щодо судді Верховного Суду Наталії Лященко.

Ілюстрація:kadry.net.ua

Суддя Верховного Суду України та фіналіст конкурсу до Верховного Суду Наталія Лященко пройшла відбір на посаду, незважаючи на негативну репутацію членів сім'ї судді і на складність пояснення походження задекларованих доходів. Про це йдеться в розслідуванні Prosud, передають Патріоти України.

Згідно з офіційним досьє кандидата, вона все життя працювала на державних посадах, безпосередньо суддівську кар'єру Наталія Лященко почала в 1987 році з посади народного судді Мінського районного суду Києва.

Цікава Декларація родинних зв'язків судді Лященко. Її чоловік Олександр Гриненко також є суддею і працює в Апеляційному суді Київської області.

В період Революції Гідності він очолював Апеляційний суд Київської області, який підтверджував рішення судів 1-ї інстанції про позбавлення автомайданівців водійських прав.

До переслідувань учасників мирних акцій протесту був також причетний і пасинок Наталії Лященко - Олександр Гриненко-молодший, який в той час працював прокурором Оболонського району. Гриненко-молодший брав участь в судових засіданнях у кримінальних провадженнях щодо учасників масових акцій протесту, мовиться в публікації.

"Щодо майна і доходів Наталії Лященко, то, проаналізувавши декларації судді за 2013, 2014, 2015 і 2016 роки, ми бачимо, що основними доходами Наталії Павлівни і її чоловіка були суддівські заробітні плати, а також матеріальна допомога, яку подружжя отримувало всі ці роки", - зазначили автори розслідування.

Щодо майна, у власності Наталії Лященко є квартира площею 85 м2 в багатоповерхівці на столичній Оболоні.

Ще однією квартирою в цьому ж будинку володіє і пасинок Наталії Лященко, її йому подарував батько - Олександр Гриненко. Вказана вартість даного подарунка - близько 950 тис. грн.

Також у спільній власності судді Лященко та її дочки знаходиться ще одна квартира в Києві площею 76 м2. За інформацією Prosud, вона також розташована на вулиці Героїв Сталінграда.

Цікаво також дізнатися про майно чоловіка Наталії Лященко, судді Олександра Гриненка. Згідно з декларацією, у власності у нього є 2 земельні ділянки площею 50 соток у Вишгороді, Київської області та земельна ділянка 10 соток в самому Києві.

Також, згідно з даними Державного реєстру прав на нерухоме майно, у власності чоловіка судді знаходиться будинок у Вишгороді площею 114 м2, переданий йому у спадок. Однак в декларації судді цей будинок вказаний, як не введений в експлуатацію і вдвічі більший за площею - 290 м2.

У своїх поясненнях суддя Лященко повідомила, що будинок її чоловік отримав у спадок після смерті матері і брата, а в 2000-2010 роках на кошти сім'ї була проведена надбудова до цього будинку. Однак, за даними програми Google Earth, добудова була проведена в 2009 році.

Ось як виглядає будинок подружжя-суддів зараз:

З пояснень Лященко випливає, що будівництво було самовільним (тобто незаконним), а тому будинок досі не можуть здати в експлуатацію. Також невідомо, як співвідносяться витрати на цю перебудову з бюджетом сім'ї Лященко-Гриненко, пише Prosud.

Щодо рухомого майна, у власності Олександра Гриненка з 2008 року знаходиться автомобіль Subaru Forester 2008 року випуску задекларованої вартості - 229 000 грн.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...