Відлуння допінгових скандалів: Росії довелося виконати принизливу вимогу МОК

Російський олімпійський комітет зобов'язали відшкодувати витрати на розслідування і заплатити 15 мільйонів доларів, які будуть спрямовані на створення незалежної системи тестування спортсменів.

Ілюстрація:rsport.ria.ru

Олімпійський комітет Росії (ОКР) заплатив Міжнародному олімпійському комітету (МОК) 15 мільйонів доларів. Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на свої джерела, передають Патріоти України.

Виплата цієї суми - одна з умов часткового або повного відновлення членства Росії в МОК. Відзначається, що питання про відновлення ОКР в правах буде розглядатися 24 лютого.

Співрозмовник AFP додав, що випадок з російським спортсменом, в чиїй допінг-пробі був виявлений мельдоній, так чи інакше вплине на рішення. "Однак версія керлінгістів виглядає правдоподібною", - підкреслив він.

Членство ОКР в МОК було призупинено 5 грудня 2017 року за підсумками розслідування допінгових махінацій. Тоді ж збірна Росії була усунена від участі в Олімпійських іграх в Пхенчхані.

Крім того, російський комітет зобов'язали відшкодувати витрати на розслідування і заплатити 15 мільйонів доларів, які будуть спрямовані на створення незалежної системи тестування спортсменів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...