"Відмовники" не втечуть: З Донбасу відконвоюють 25 військових РФ, - розвідка

Основна причина конвоювання "відмовників" – виключення можливості вивезення на територію Росії будь-яких бойових документів (бойових наказів та розпоряджень, топографічних карт з бойовою обстановкою) та інших свідчень.

Російські військові в Україні. Фото: ipress.ua.

Розвідка повідомляє про збільшення кількості кадрових російських військових, які відкрито відмовляються продовжувати брати участь в гібридній війні на окупованому Донбасі. Про це йдеться у зведенні Головного управління розвідки Міністерства оборони України за середу, передають Патріоти України.

За даними ГУР, 26 вересня до Донецька прибув підрозділ Управління охорони та конвоювання Федеральної служби виконання покарань РФ з метою супроводження близько 25 російських військовослужбовців, які відмовились приймати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Сходу України.

Основна причина конвоювання "відмовників" – виключення можливості вивезення на територію Росії будь-яких бойових документів (бойових наказів та розпоряджень, топографічних карт з бойовою обстановкою) та інших свідчень (фотокарток, показів свідків, аудіозаписів), що можуть бути використані в російських та міжнародних судах як докази фактичної участі військовослужбовців у неоголошеній війні Росії проти України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...