Відповідь Лондона: Через замах на екс-полковника ГРУ збірна Англії по футболу може бойкотувати ЧС-2018 у Росії, - міністр МЗС Великобританії

Голова британського зовнішньополітичного відомства також додав, що у разі підтвердження підозр про причетність РФ до отруєння Скрипаля, Лондон буде змушений переглянути режим санкцій і вжити додаткових заходів.

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон. Фото:timesofmalta.com

У вівторок, 6 березня, міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон, виступаючи в парламенті, запевнив депутатів Палати громад, що Лондон відповість рішуче, якщо виявиться, що Москва причетна до отруєння в Солсбері колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля. Про це пишуть ФАКТЫ, передають Патріоти України.

"Я боюся, що всім давно зрозуміло, що Росія в багатьох аспектах - зловмисна і дестабілізуюча сила, і Великобританія є світовим лідером в прагненні протистояти цій активності", - підкреслив Джонсон.

Міністр запевнив, що якщо підозри підтвердяться, то це може зірвати поїздку збірної Англії з футболу на чемпіонат світу в Росії. "Ми будемо також змушені переглянути режим санкцій і, можливо, вжити додаткових заходів", - зазначив він.

«Уряд вживатиме всіх необхідних заходів для захисту життя людей в цій країні, захисту наших цінностей і свобод. Я не буду показувати пальцем, але скажу владі інших держав, що жоден замах на життя безневинних людей на британській землі не залишиться безкарним", - підкреслив Джонсон.

Сергія Скрипаля, засудженого на 13 років в Росії за держзраду в 2006, обміняли на спійманих у США російських шпигунів. У неділю, 4 березня, він і його дочка потрапили в лікарню в критичному стані. Британська поліція вважає, що Сергій і Юлія були отруєні.

"І хоча було б невірним робити висновки до завершення розслідування, я можу запевнити палату, що якщо з'являться докази причетності російської держави, уряд Її Величності відповість рішуче і належним чином", - сказав Джонсон.

В той же день, 6 березня, Кремль заявив, що у нього немає інформації про причини того, що сталося зі Скрипаль і припустив, що британська преса спробує «роздути навколо цього інциденту черговий скандал з черговими звинуваченнями на адресу російських спецслужб». Посольство Росії в Великобританії випустило аналогічну заяву.

Нагадаємо, відносини Великобританії та Росії так і не налагодилися після отруєння колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка радіоактивним полонієм в Лондоні в 2006 році.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...