Відповість за все: Проти водія, за автомобілем якого була "смертельна гонитва", порушили кримінальну справу

П'яний водій - злочинець, і у поліцейських є право і обов'язок припинити злочинні дії водія.

Хатія Деканоїдзе. Фото: ua1.com.ua.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, коментуючи резонансну "смертельну погоню" в ніч з 6 на 7 лютого в Києві повідомила, що стосовно водія автомобіля порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Про це Деканоїдзе сказала в ефірі програми "ТСН. Тиждень" на каналі "1+1" в неділю ввечері, передають Патріоти України.

"У цьому питанні є два аспекти. Перший, і я вже про це говорила, що йде слідство, і правову оцінку повинні дати прокуратура і слідство. Але другий аспект, про який я хочу говорити дуже голосно, що автомобіль, який на шаленій швидкості мчить вулицями Києва або іншого міста, становить величезну небезпеку для жителів міста. А жителі кожного міста повинні спати спокійно. П'яний водій - злочинець, і у поліцейських є право і обов'язок припинити злочинні дії водія. І у них є право використовувати зброю в рамках закону", – сказала Деканоїдзе.

Відповідаючи на запитання, чи не будуть поліцейські після цієї ситуації боятися застосовувати зброю навіть у складних ситуаціях, голова Нацполіції відповіла: "Не думаю".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...