Відстріл свідків Кремль не врятує: всі командири, причетні до знищення малайзійського Боїнга, встановлені, - ЗМІ

Крім потенційних винних експерти Bellingcat також визначили російських бійців, які не могли в певний час бути на місці подій.

Збитий Боїнг. Фото: mngz.ru.

Поки не можна з упевненістю говорити про вину всіх 20 російських військових, яких експерти групи Bellingcat, яка займається розслідуванням катастрофи рейсу MH17, внесли в свій останній звіт. Про це в інтерв'ю 112.ua розповів координатор порталу Bellingcat Ерік Толер, передають Патріоти України.

За його словами, експерти визначили командирів, які були на чолі російського підрозділу, керуючого "Буком", але не може з упевненістю говорити про вину всіх 20 військових. Толер підкреслив, що зараз йде робота по скороченню списку.

"Наші дослідження ідентифікували солдатів з 53-ої бригади, які, можливо, є винуватцями трагедії MH17, але ми не говоримо виразно про вину цих людей. Ми визначили командирів бригади, які були на чолі підрозділу, керуючого "Буком". Тим самим, який був сфотографований в Україні 17 липня, в якому не вистачало однієї ракети і який повернувся в Росію на наступний ранок. Ми не можемо з упевненістю сказати про вину конкретного російського військовослужбовця у складі екіпажу, який увійшов в Сніжне 17 липня 2014, але ми витратили понад рік, щоб визначити, хто в бригаді таким може бути, а хто не може", - говорить Толер.

Крім потенційних винних Bellingcat також визначила бійців, які не могли в той час бути в районі Сніжного, звідки, як передбачається, був нанесений удар по літаку. "Це ті, хто був у цей час в інших місцях, на підготовці і т.д. Частина доповіді перераховує осіб, які були в конвої, який супроводжував "Бук" до українського кордону", - зазначив Толер.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...