Відтворюючи самобутні традиції: У столиці пройде козацький фестиваль "Весільні вареники"

У виконанні фольклорних колективів лунатимуть жартівливі весільні пісні, козаки та козачки танцюватимуть народні танці під супровід троїстих музик

Фото: "Мамаєва Слобода"

Фестиваль "Весільні вареники" відбудеться у Києві. Початок заходу 29 жовтня о 12:00 на ярмарковому майдані козацького селища «Мамаєва Слобода», котре знаходиться практично в серці столиці України, всього за сім кілометрів від вулиці Хрещатик, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Мамаєву Слободу".

"На Вас чекатимуть фольклорні колективи, козаки та дівчата-козачки, медовари та перекупки, циганки-ворожки, котрі допоможуть Вам та Вашим друзям поринути у яскраву та самобутню атмосферу українського весілля давньої козацької України.

У виконанні фольклорних колективів лунатимуть жартівливі та соромітницькі весільні пісні, козаки та козачки танцюватимуть народні танці під супровід троїстих музик! Парубоцтво демонструватиме шпаркі козацькі забави та стародавні народні ігри.

На майдані козацького селища «Мамаєва Слобода» у казанах на живому вогні варитимуться усілякі козацькі наїдки та «Весільні вареники» з різноманітною начинкою: вишнями, грушами, маком, картоплею та капустою, потрухами, а також з сиром солоним та солодким. Все це можна буде «запити» не тільки «смачними» козацькими жартами, але й хмільними стародавніми напоями: «Слив‘янкою», «Запіканкою», «Варенухою», «Вишняком», «Медовухою» та «Калганом», а також пінною «Ганнусівкою». Якщо ж Ви не бажаєте хмільних напоїв, то скуштуєте козацького трав‘яного чаю під знаменитою назвою «Гербата», або скуштуєте «витришків»!

Користуючись нагодою, запрошуємо фольклорні колективи та народні гурти з різних земель та областей України, котрі мають бажання долучитись до нашого козацького свята та продемонструвати киянам та гостям столиці невеличку частину весільного обряду своєї місцевості. Бо ж поки ми відтворюємо свої самобутні традиції – ми і є українцями!", - йдеться у повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...