"Війна закінчиться, коли Кремль зазнає непоправних втрат" - американський дипломат

Стівен Пайфер підкреслив, що недієздатність мінських переговорів була очевидною вже давно. Виконанню дипломатичних домовленостей шкодить російська підгрупа, яка не хоче, аби "Мінськ" діяв ефективно.

Стівен Пайфер. Фото:http://nv.ua/

Мінський формат себе вичерпав, але Україна багато втратить, якщо відмовиться від нього. Таку думку в інтерв'ю виданню Апостроф висловив 63-річний Стівен Пайфер, передають Патріоти України.

Американський дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні в 1998-2000 роках, експерт з країн колишнього Радянського Союзу пояснив, чому слід і далі дотримуватися мінських домовленостей.

"Мінські угоди не були реалізовані. Обидві сторони несуть певну відповідальність, але більша частина відповідальності, на мій погляд, на росіянах і сепаратистах. Поки Україна не знайде щось краще "Мінська" то повинна зберігати його. Навіть якщо він, ймовірно, не буде працювати", - сказав дипломат.

Стівен Пайфер підкреслив, що недієздатність мінських переговорів була очевидною вже давно. Виконанню дипломатичних домовленостей шкодить російська підгрупа, яка не хоче, аби "Мінськ" діяв ефективно.

Україна не має першою говорити про неспроможність перемовин і відмовлятися від них. Бо це означатиме скасування санкцій проти Росії. Дипломат вважає, що вихід України з групи переговорників зробить ситуацію на Донбасі не цікавою для Німеччини. А це - втрата важливого союзника.

ООН нічим не може допомогти вирішити конфлікт. Як тільки Рада Безпеки втрутиться в переговори, Росія скористається своїм правом вето. Конфлікт згасне лише тоді, коли Кремль понесе непоправні втрати через санкції у політиці та економіці.

Саме санкції не дали Путіну напасти на Маріуполь. Завдання для Заходу - підтримати Україну, зберігаючи тиск на Росію, підкреслив дипломат.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...