"Вілкуляку на гілляку!": Під Радою мітингують за перевибори у Кривому Розі

Біля парламенту зібралися близько 500 активістів із національним прапорами та транспарантами.

Шибениця під Верховною Радою. Фото: "Фейсбук".

Під Верховною Радою вимагають перевиборів мера Кривого Рогу та міської ради. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua, передають Патріоти України.

Біля парламенту зібралися близько 500 активістів із національним прапорами, на яких написано "Кривий Ріг". Люди тримають транспаранти "Вибори мера Кривого Рогу - це нахабний реванш Партії регіонів", "Вілкул-геть", "Когда у народа отбирают все его права, у него остаются право на восстание" та вигукують: "Вілкуляку на гілляку!".

Активіст Людмила Білуха розповіла, що із Кривого Рогу в столицю виїхали сім двоповерхових автобусів. До Києва прибули о 7.30. Люди також приїжджали потягами та власними авто. Автобуси надала "Самооборона" та місцеві бізнесмени. На харчування люди збирали по 50 гривень. Протестувальники співають гімн.

У Верховну Раду сходяться нардепи. Вони мовчки проходять повз мітингувальників. На акцію підтримати криворіжан прийшли і кияни. "Мені подзвонив друг. Він - пенсіонер. Попросив вийти сьогодні, підтримати його. Зараз буду звонити йому. Зустрінемося", - каже киянин Микола Дмитрович.

"Я підтримую людей у тому, що після Революції гідності в Україні мають проходити чесні вибори. Людей знову дурять. Нав'язують владу Партії регіонів. Ми не хочемо "регіоналів". Досить вже, при них жили", - додав він.

Мітингувальники тримають плакат "Нардеп, підтримай "3303"". За таким номером зареєстрований законопроект про перевибори. Спочатку активісти вишукувались колоною з боку вулиці Інститутської. А потім перейшли протестувати навпроти Маріїнського парку. Громадський порядок забезпечують міліція та нацгвардійці у шоломах та повному спорядженні. Вздовж Маріїнського палацу стоять колони "швидкої", а також автобуси Нацгвардії та автозаки.

Також під стінами Верховної Ради України з'явилася шибениця. Її спорудили учасники акції протесту з дерева і мотузок, пише у Facebook нардеп Семен Семенченко. Нардеп також зазначив, що мітингувальники ставлять під Радою польову кухню.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...