Він не здасться без бою: Луценко відреагував на звільнення Саакашвілі (відео)

Генпрокурор невдоволений рішенням суду та обіцяє вжити заходів. Крім іншого має намір залучити експертів ФБР або Скотланд-Ярд, щоб довести справжність записів переговорів Саакашвілі з Курченком.

Юрій Луценко. Фото: УНІАН.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що на рішення Печерського суду Києва про звільнення колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі буде подана апеляція. Новину передають Патріоти України.

"Усі докази ми передали в суд, проте суддя його відпускає. Я утримаюся від емоцій і ми будемо подавати апеляцію", - сказав генпрокурор в ефірі ICTV. Нагадаємо, що 11 грудня Печерський районний суд Києва відхилив клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт Міхеіла Саакашвілі та відпустив політика.

"Останні два тижні на мене чиниться достатньо серйозний тиск і в Україні, і поза межами, щоб я визнав, що є люди, а також сектори в державі, які мають бути поза наглядом за законністю", – заявив Луценко через пару годин у телеефірі програми "Свобода слова".

"Допоки я працюю генпрокурором, то із цим не погоджусь. Я не тримаюсь за свою посаду", – підкреслив генпрокурор.

"Я заважаю багатьом, які хочуть жити поза законом. Саакашвілі вважає, що він поза законом. Окремі працівники НАБУ вважають, що їх не можна перевіряти. І там, і там моє завдання – притягувати людей до закону", – наголосив Луценко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...