Влаштував вибух заради наживи: Німецька поліція затримала росіянина, підозрюваного у теракті в Дортмунді - Los Angeles Times

Затриманий росіянин Сергій В., який має німецьке громадянство, розраховував отримати мільйонні прибутки через падіння вартості акцій ФК "Боруссія" в результаті влаштованих ним же вибухів.

Німецька поліція затримала росіянина, підозрюваного у теракті в Дортмунді. Фото:http://www.latimes.com

28-річний росіянин з німецьким громадянством, розраховуючи на мільйонні прибутки, взяв кредит на суму, що обчислюється п'ятизначним числом, щоб зіграти на падінні вартості акцій "Боруссії", а потім влаштував бомбову атаку на автобус футбольної команди, замаскувавши її під напад ісламістів. Про це повідомили представники німецької влади в п'ятницю, передають Патріоти України з посиланням на Los Angeles Times.

Підозрюваний, про якого поліція відповідно до німецьких законів про конфіденційність повідомила лише те, що його звуть Сергій В., був заарештований в п'ятницю рано вранці групою захоплення німецької поліції недалеко від міста Тюбінгена, розташованого на південному заході Німеччини.

"Ми розробляємо версію про те, що підозрюваний несе відповідальність за напад на автобус команди "Боруссії", - заявила прес-секретар федерального прокурора Німеччини Фрауке Келер на прес-конференції в п'ятницю.

Вона розповіла, що цей чоловік потрапив в поле зору слідчих через те, що зробив "підозрілу покупку опціонних сертифікатів" на акції "Боруссії", в той же день, коли стався теракт - 11 квітня.

Сергій В. взяв кредит на "кілька десятків тисяч євро" за кілька днів до нападу і купив опціони, розраховуючи зіграти на падінні вартості акцій "Боруссії", - сказала прес-секретар.

"Якби гравець отримав серйозну травму або навіть загинув, можна було б очікувати значного падіння акцій", заявила прокуратура. Келер повідомила, що точна сума прибутку, на яку можна було розраховувати, ще не визначена.

Міністр внутрішніх справ федеральної землі Північна Рейн-Вестфалія, заявив, що підозрюваний сподівався заробити мільйони.

"Схоже, людина хотіла вчинити вбивство заради наживи", - сказав чиновник.

На місці події слідчі знайшли записку, в якій говорилося, що відповідальність за атаку беруть на себе ісламські екстремісти. Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що складання такої записки для того, щоб направити поліцію по помилковому сліду - "особливо цинічний спосіб грати на страхах людей".

Він розповів, що за підозрюваним стежили близько тижня, за цей час було зібрано вагомі докази.

"Саме те, що хтось захотів збагатитися, здійснюючи вбивство людей, щоб зіграти на фондовому ринку, гідно особливої осуду", - сказав він.

Підозрюваному загрожує звинувачення в замаху на вбивство - в скоєнні вибуху, в результаті якого потерпілий отримав серйозні тілесні ушкодження, заявила Келер.

За версією слідчих, Сергій В. діяв сам - "доказів, що вказують на те, що у нього були помічники, немає" - але це питання ще досліджується.

В результаті потрійного вибуху біля автобуса, в якому команда "Боруссії" їхала на гру Ліги Чемпіонів, отримали травми Марк Бартра і офіцер поліції. Бартра переніс операцію на зап'ясті і вибув з ладу на кілька тижнів.

Акції команди після нападу трохи впали в ціні, але швидко відновили позиції.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...