Водії авто були вражені: У небі над Москвою помітили моторошну аномалію (відео)

Такий оптичний ефект має наукову назву "паралакс".

У Москві помітили незвичну оптичну ілюзію. Фото: скріншот з відео.

У Москві автомобілісти зняли на відео оптичну ілюзію, через яку літак, що заходить на посадку в аеропорт Внуково, здається застиглим у повітрі. На кадрах, обнародуваних у Twitter, чітко видно, що лайнер нібито "висить" у небі в одній точці, передають Патріоти України.

"Літак завис у повітрі недалеко від Внуково через сильний зустрічний вітер. Моторошно", — прокоментували ролик. Однак, це не зовсім так - це явище жодним чином не пов'язане зі швидкістю вітру.

Автори відео випробували на собі оптичний ефект паралакс. Йдеться про зміну відомого положення об'єкта відносно віддаленого фону залежно від положення того, хто дивиться. У разі "аномалії" в небі над РФ фоном, щодо якого очі визначають положення літака, є верхівки дерев біля дороги, а літак рухається у протилежний бік відносно спостерігача.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...