"Вогняне шоу": Під Волновахою через стихію рвуться мінні поля

Від вогню детонують мінно-вибухові загородження та нерозірвані боєприпаси, що створює реальну загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, яке слідує через лінію розмежування.
Через суху траву почалися масштабні пожежі. Фото: соцмережі.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про закриття контрольного пункту в'їзду-виїзду в підконтрольному Україні селищі Новотроїцьке Волноваського району. Про це повідомляє в Facebook прес-служба міжнародних спостерігачів, передають Патріоти України.

"За спостереженнями СММ ОБСЄ, контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) в підконтрольному урядові Новотроїцькому тимчасово закритий через пожежі, які викликали детонацію мін у даному районі", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби Операції об'єднаних сил, у КПВВ "Новотроїцьке" введено режим "Червоний". "Контрольно-пропускні операції тимчасово припинені. На даний час в безпосередній близькості від контрольного посту "Березове-2" горить суха трава. Від вогню детонують мінно-вибухові загородження та нерозірвані боєприпаси, що створює реальну загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, яке слідує через лінію розмежування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пропуск осіб та транспортних засобів в КПВВ "Новотроїцьке" буде відновлено після стабілізації ситуації. Також повідомляється, що масштабне загоряння трави виникло внаслідок обстрілу бойовиками населеного пункту Новгородське, із застосуванням 82 мм мінометів та станкових протитанкових гранатометів. Наразі пожежу локалізовано силами та засобами підрозділів Збройних Сил.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...