Воюємо і за західних пацифістів теж: "Україна стримує російську агресію, поки Європа колупається в носі", - Турчинов

Секретар РНБО назвав Україну "порятунком для Європи", тому що вона "навчилася воювати і готова стримувати такого жорстокого агресора, як Росія".

Олександр Турчинов. Фото:iPress.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов покартав країни Заходу за недостатню підтримку України, яка вже більше двох років протистоїть російсько-каральним військам на Донбасі. Відповідна заява була зроблена в інтерв'ю виданню LB.ua, повідомляють Патріоти України.

"Я зустрічався з багатьма високопоставленими чиновниками НАТО і ЄС і ставив їм наступне питання: "Припустимо, завтра Росія увійде в одну з країн Балтії, "захищаючи російськомовне населення". Ваші дії? А таке вже траплялося. Ними опановував ступор. Вони не готові сьогодні воювати з РФ, навіть коли цьому немає альтернативи", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО назвав Україну "порятунком для Європи", тому що вона "навчилася воювати і готова стримувати такого жорстокого агресора, як Росія".

"На жаль, багато хто не розуміє цього. Не розуміють, що саме Україна сьогодні є фактором безпеки Європи. І поки українська армія готова стримувати російську агресію, вони (європейські країни. - ред.) Можуть дозволити собі колупатися в носі", - констатував він .

"Ось якщо цього стримуючого фактора не стане, подивимося в чому і чим вони будуть колупатися. Може, звучить занадто жорстко, але роль України багатьма європейськими політиками сильно недооцінена. Частково - через самозамилування, частково - через свої дрібні внутрішні проблеми.

Я б хотів подивитися, скільки б протрималася - у військовому протистоянні такому потужному агресору - будь-яка з європейських країн. Самостійно. без зовнішньої військової допомоги і захисту. без атомної зброї, без фінансових резервів, без нічого?! " - резюмував Турчинов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...