"Вони не хотіли стріляти один в одного і зв'язувалися телефоном, щоб не потрапляти на бойове чергування водночас": Росіяни зняли фейк про двох братів, які воювали по різні боки на Донбасі (відео)

За словами терориста, персонажа сюжету, він не хотів їхати на територію України, тому що там орудував батальйон "Спокута", "спонсорований громадським діячем і видатним політиком України Ольгою Богомольською".

Однак росЗМІ інакше не можуть. Фото: politeka.net.

Російський пропагандистський телеканал зняв сюжет про бойовика "ДНР", брат якого нібито виявився по іншу сторону фронту - в лавах Збройних сил України (ЗСУ) - і загинув. "Боєць ополчення "ДНР" із позивним "Поет" воює з найперших днів. Його рідний брат був примусово призваний на службу в ЗСУ в кінці 2014 року, після чого зв'язок з ним обірвався. Чоловіки воювали під Горлівкою. Щоб не стріляти одне в одного, вони зідзвонювалися телефоном і намагалися не потрапляти на бойове чергування водночас", - йдеться в сюжеті Life, передають Патріоти України.

"Їхав додому. Доїхав до Майорського блокпоста. Чотири доби тримали там. Спочатку били: думали, що я з цієї території (з території, контрольованої "ДНР" - ред). Потім почався обстріл, під яким я пішов сюди і знайшов таксистів у Миктитівці. Вони провели до військової частини. Прийшов і кажу: "Пустіть переночувати, дайте поїсти. Я голодний, холодний. Хочу у вас воювати залишитися". Тоді мене перевірили і дозволили залишитися", - розповів бойовик.

За словами терориста, він не хотів їхати на територію України, тому що там орудував батальйон "Спокута", "спонсорований громадським діячем і видатним політиком України Ольгою Богомольською" (саме так йдеться в сюжеті - ред.). "Ось вони пацанів там женуть на забій. Просто на забій. Для них роблять загороджувальні загони. З одного боку - "Правий сектор", з іншого - айдарівці. А цих хлоп'ят кидають в бій, як розмінну монету", - заявив він.

У бойовика нібито є рідний брат Сергій, який намагався сховатися від мобілізації в Україні. "Він не хотів воювати, у нього троє дітей. Сам Сергій з Луганщини. Його зловили на румунському кордоні, привезли до Чернівців, в СБУ, де два місяці просто били. Їх там таких сотні. Потім показали папірець і сказали:" Або ти на 10 років сідаєш за зраду батьківщини, або йдеш на рік в гвардію". У нього просто не було вибору, тому що відсидка була б в спеціальних в'язницях для зрадників", - сказав він.

"Спочатку ми з ним відстрілювалися на відстані 800 метрів. Ми стояли під Жованкою (північна околиця Горлівки, Микитівський район - ред.), а вони там трохи далі. Потім вони ближче підійшли до нас: 150 метрів один від одного були з братом. Зідзвонювалися. Потім у них пройшла ротація, їх перевели на "Спартак" (околиця Донецька - ред), і ось 18 жовтня мені мама подзвонила і каже: "Дім, сказали забрати тіло Сергія", - розповів терорист.

Він пропонував братові здатися, обіцяв, що його приймуть. "На це він мені відповідав: "Братан, якби ми могли вийти до вас здатися, ми б це зробили. У нас тут загороджувальні батальйони стоять з грузинськими найманцями". Я вам чесно скажу: якщо сьогодні закінчиться війна, завтра я покладу автомат і післязавтра вже буду стояти на прийом у шахту. Я хочу назад, я хочу працювати. Мені це все взагалі не потрібно", - заявив бойовик.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...