Вони не здаються: До Києва продовжують прибувати віряни УПЦ МП (відео)

Приготування в самому розпалі: Володимирська гірка (кінцевий пункт ходи) огороджена, на початку алеї чергують правоохоронці.

Володимирська гірка. Фото google.com

У центрі Києва до пам'ятника Великому князю Володимиру починають прибувати паломники Української православної церкви Московського патріархату. Організатори заходу здійснюють облаштування території Володимирської гірки для проведення молебню, який повинен розпочатися о 13:00, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

На Володимирській гірці навколо пам'ятника князю Володимиру встановлено огорожу. Огороджено також алею на шляху до пам‘ятника хрестителю Русі, але люди можуть вільно пересуватися алеєю.

Біля пам'ятника чергування та догляд за безпекою здійснюють люди з бейджиками, на яких написано "Оргкомітет". Крім того, на рукавах у них нашивки з надписом Міжнародна громадська організація "Козацтво Запорозьке".

На початку алеї в напрямку пам'ятника Володимиру станом на 8 ранку чергує до десяти правоохоронців. Документи та особисті речі у людей ніхто не перевіряє.

На вулиці Трьохсвятительській біля парку "Володимирська гірка" чергує до 50 правоохоронців. Металеві огорожі встановлені і перед самим парком.

Службовці Національної гвардії України та Національної поліції перекрили центральні вулиці Києва у зв'язку з проведенням "хресної ходи" УПЦ МП.

За даними кореспондента УНІАН, близько 6-ї ранку представники правоохоронних органів почали встановлювати металеві огородження на проїжджій частині та на тротуарі біля Майдану Незалежності навпроти будівлі Київської міської ради профспілок на Хрещатику.

Вздовж огородження постійно чергує близько 40 нацгвардійців у бронежилетах. У руках вони тримають захисні шоломи. Окрім того, на Майдані Незалежності та по усьому периметру Європейської площі чергує велика кількість поліцейських.

Також рух перекрито для громадського і приватного транспорту в напрямку Європейської площі біля Поштової площі.

Рух транспорту перекрито на Парковій алеї та на вулиці Михайла Грушевського. Скрізь встановлено огородження. Там також чергують правоохоронці.

Велика кількість представників силових структур перебуває вздовж Володимирської гірки.

Вздовж доріг та в арках на центральних дорогах, у тому числі поблизу Площі Слави – на шляху до Києво-Печерської Лаври – стоять правоохоронці групами по кілька осіб.

На Михайлівській площі розташована піротехнічна машина. Поміж монастирями Софії та Михаїла в центрі є мобільна вибухова лабораторія й швидка.

Біля фунікулера просять перепустки.

Між тим учасників хресної ходи від станції метро "Житомирська" доставили до Свято-Покровського жіночого монастиря на вулиці Січових стрільців (Артема).

Частину учасників ходи звідти планували везти на Поділ.

Кінцевий пункт – Володимирська гірка.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...